Pályázat információ
GINOP-2.1.8-17-2018-02986

Kedvezményezett neve:        BOROS Állatorvosi Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: 21. századi technológiát képviselő állatorvosi eszközök beszerzése az innovativitás jegyében a Boros Állatorvosi Kft.-nél”

A szerződött támogatás összege: 5 665 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban):  50 %
A projekt tényleges befejezési dátuma: 2019. május 6.
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02986

A Kft.-t családi vállalkozásként 2006-ban alapították, apa és fia mindketten praktizáló állatorvosok. A Kft. árbevétele 100%-ban az állatorvosi tevékenységből származik már évek óta. A Kft. szolgáltatásai: chip beültetés, állatazonosítás, gyógykezelés, kutyakozmetika, ultrahangos fogkő-eltávolítás, védőoltás, állat laborvizsgálat, állategészségügyi szolgáltatás, állatgyógyászati ellátás, állatgyógyászati információ, állatgyógyászati szaktanácsadás, állattenyésztési információ nyújtása, kisállat tápok értékesítése.

A megvalósítási helyszín: az abdai rendelő, a kezdetek óta üzemel ez a telephely (ugyanis ez a család házának hátsó udvari szomszédságában lévő telek, mely a másik utcáról nyílik). Folyamatos fejlesztéseket, felújításokat hajtanak végre az épületen és a környezeten: 2 éve teljes külső felújítás történt: tetőcsere, utólagos külső szigetelés, festés illetve parkosítás történt.

A Kft. számára jelen pályázati projekt egy jó lehetőség volt, hiszen a folyamatos fejlődéshez eszközbeszerzés is szükséges.

A projekt keretében beszerzett 3 eszköz együttesen jelent technológiai újdonságot a cég életében, hiszen szolgáltatás bővítést, komplexebb szolgáltatás nyújtást ért el velük a vállalkozás. A gyakorlatban ez a következőket jelenti:

 1. Lab-Analyse Stat – Vet klinikai kémiai automata készülék
 2. Urit 3000 Plusz – Vet hematológiai automata készülék
 3. FUJIFILM FCR PRIMA T2 kiolvasó rendszer

Ezen eszközök beszerzése nagy mértékben segítette az állatorvosi tevékenység hatékonyságát, hozzájárult a vállalkozás fejlődéséhez. Ilyen eszközökkel még nem rendelkezett a cég, a beszerzés révén viszont lényegesen módosított, komplexebb állatorvosi szolgáltatás nyújtása valósult meg. Nőtt a vállalkozása versenyképessége, amely elsősorban jövedelmezőség bővülésben fog realizálódni, emellett új piaci lehetőségeket is jelent. Összességében: az állatorvoslás területén sikerül megőrizni és tovább erősíteni a Kft. piaci pozícióját a régióban.

Pályázat információ
GINOP-4.1.3-19-2020-01910

Kedvezményezett neve: BOROS Állatorvosi Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: „Napelemes rendszer kialakítása a Boros Állatorvosi Kft-nél.”

A szerződött támogatás összege: 1 798 000  Ft
A támogatás mértéke (%-ban):  100 %
A projekt tényleges befejezési dátuma: 2020. szeptember 02.
A projekt azonosító száma:      GINOP-4.1.3-19-2020-01910

A projekt célja sikeresen megvalósult, telepítésre került a 8,99 kWp-s napelemes rendszer melynek üzembe helyezése, hálózatra kapcsolása megtörtént.

A telepített napelemes rendszer paraméterei:

Rendszerleírás: 8,99 kWp névleges teljesítményű hálózatba tápláló napelemes rendszer

Rendszerösszetevők :

 • 29 db Sharp NU-AC310 monokristályos napelemmodul
 • 1db Fronius Symo 15.0-3-M inverter WLAN
 • 1db DC leválasztó egység túlfeszültség-levezetéssel
 • 1db AC leválasztó egység túlfeszültség-levezetéssel
 • 29 db K2-System alépítmény

A napelemes rendszer várható termelése éves szinten 9,889 kWh ,tehát a cég éves villamosenergia igényének 98,04 %-át tudja fedezni. Ezen jelentős megújuló energia használata miatt lényegesen környezet-barátabbá válik a cég tevékenységének végzése.

A csatlakozási teljesítmény: 10 kVa, a telepített napelem típusa: Sharp NU-AC310, a telepített napelemek száma: 29 db.

GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022-00804

A kedvezményezett neve: BOROS Állatorvosi Korlátolt Felelősségű Társaság

 • A projekt azonosítószáma: GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022-00804
 • A projekt címe: A Boros Állatorvosi Kft. technológiai fejlesztése
 • A fejlesztés tárgya, célja: A projekt keretében komplex fejlesztés végrehajtásának ekősegítése, eszközállományunk korszerűsítése céljából 1 db MINDRAY Vetus 7 Advanced ultrahang, 1 db RTG munkahely Zoomax2 röntgenkészülék, valamint 1 db Epic V állatorvosi dióda lézer került beszerzésre.
 • A szerződött támogatás összege: 9 590 986 .- Ft
 • A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A Boros Állatorvosi Kft szolgáltatásai: chip beültetés, állatazonosítás, gyógykezelés, kutyakozmetika, ultrahangos fogkő-eltávolítás, védőoltás, állat laborvizsgálat, állategészségügyi szolgáltatás, állatgyógyászati ellátás, állatgyógyászati információ, állatgyógyászati szaktanácsadás, állattenyésztési információ nyújtása, kisállat tápok értékesítése. A kisállatorvosi rendelőben több évtizede folyik a magas színvonalú szolgáltató tevékenység, melyhez korszerű berendezések szükségesek. A beszerzésre került MIndray ultrahang berendezés doppler funkcióval

rendelkezik, alkalmas szív és test vizsgálatra, kardiológiai szett tartozik hozzá, teljeskörű kisállat vizsgálatra alkalmas. A Zoomax2 röntgenkészülék jellemzői a nagy teljesítmény, forgó anód, alacsony fókuszpont, és az érintőképernyős vezérlés. Anatómiai programozhatóság jellemzi, ami a vállalkozás a legmegfelelőbb diagnosztikai készülékké teszi. Szintén beszerzésre került egy Epic V állatorvosi dióda lézer terápiás fejjel, mely lágyszöveti műtétekre és terápiás kezelésekre lett kifejlesztve, így az állatgyógyászat fontos eszköze. A beszerzések által a cég gazdaságban betöltött szerepe, piaci pozíciója erősödött. Az eszközbeszerzésekkel biztosítható a munkahelyek megtartása, amely a mostani gazdasági helyzetben kiemelten fontos állami célkitűzés. Az új eszközök beszerzésére a modernizáció érvényesülése miatt volt szükség, amit a versenyképesség és a piacon történő helytállás generált. A fejlesztéssel a vállalkozás szolgáltatási színvonala emelekedett, növekedési potenciálja javult, valamint a gazdasági teljesítménye erősödött. A korszerűbb gépekkel a munkavállalók munkavégzési motivációja növekedett. 

 • A projekt befejezési dátuma: 2022.09.30.