Pályázat információ
GINOP-2.1.8-17-2018-02986

Kedvezményezett neve:        BOROS Állatorvosi Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: 21. századi technológiát képviselő állatorvosi eszközök beszerzése az innovativitás jegyében a Boros Állatorvosi Kft.-nél”

A szerződött támogatás összege: 5 665 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban):  50 %
A projekt tényleges befejezési dátuma: 2019. május 6.
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02986

A Kft.-t családi vállalkozásként 2006-ban alapították, apa és fia mindketten praktizáló állatorvosok. A Kft. árbevétele 100%-ban az állatorvosi tevékenységből származik már évek óta. A Kft. szolgáltatásai: chip beültetés, állatazonosítás, gyógykezelés, kutyakozmetika, ultrahangos fogkő-eltávolítás, védőoltás, állat laborvizsgálat, állategészségügyi szolgáltatás, állatgyógyászati ellátás, állatgyógyászati információ, állatgyógyászati szaktanácsadás, állattenyésztési információ nyújtása, kisállat tápok értékesítése.

A megvalósítási helyszín: az abdai rendelő, a kezdetek óta üzemel ez a telephely (ugyanis ez a család házának hátsó udvari szomszédságában lévő telek, mely a másik utcáról nyílik). Folyamatos fejlesztéseket, felújításokat hajtanak végre az épületen és a környezeten: 2 éve teljes külső felújítás történt: tetőcsere, utólagos külső szigetelés, festés illetve parkosítás történt.

A Kft. számára jelen pályázati projekt egy jó lehetőség volt, hiszen a folyamatos fejlődéshez eszközbeszerzés is szükséges.

A projekt keretében beszerzett 3 eszköz együttesen jelent technológiai újdonságot a cég életében, hiszen szolgáltatás bővítést, komplexebb szolgáltatás nyújtást ért el velük a vállalkozás. A gyakorlatban ez a következőket jelenti:

  1. Lab-Analyse Stat – Vet klinikai kémiai automata készülék
  2. Urit 3000 Plusz – Vet hematológiai automata készülék
  3. FUJIFILM FCR PRIMA T2 kiolvasó rendszer

Ezen eszközök beszerzése nagy mértékben segítette az állatorvosi tevékenység hatékonyságát, hozzájárult a vállalkozás fejlődéséhez. Ilyen eszközökkel még nem rendelkezett a cég, a beszerzés révén viszont lényegesen módosított, komplexebb állatorvosi szolgáltatás nyújtása valósult meg. Nőtt a vállalkozása versenyképessége, amely elsősorban jövedelmezőség bővülésben fog realizálódni, emellett új piaci lehetőségeket is jelent. Összességében: az állatorvoslás területén sikerül megőrizni és tovább erősíteni a Kft. piaci pozícióját a régióban.